Chippen

Dierenambulance Twente West is volledig bevoegd en gecertificeerd om uw huisdier te chippen.

Door uw huisdier (hond, kat, konijn of fret etc) te laten chippen en registreren, worden vermiste dieren gemakkelijker teruggevonden. De microchip is zo groot als een rijstkorrel en wordt met een injectienaald onder de huid ingebracht. Uw huisdier heeft hier geen last van en kan de chip nooit verliezen. Iedere chip bevat een uniek registratienummer en kan worden afgelezen met een speciale scanner. Zo kan uw vermiste huisdier nog sneller gevonden worden.

Voordelen van chippen

·         Een chip is diervriendelijk en gemakkelijk af te lezen.
·         Met de unieke chip kan uw dier altijd geïdentificeerd worden.
·         Een chip gaat een dierenleven lang mee.
·         Uw huisdier voelt er niets van.
·         Fraudebestendig: verwijderen is praktisch onmogelijk.
·         Ook jonge dieren kunnen al (vanaf 5 weken) gechipt worden.
·         Je ziet er niets van! Een chip is niet ontsierend.
·         Chippen wordt door huisdierverzekeraars in de regel vergoed.


Afspraak

Is uw hond en/of kat nog niet gechipt? Vanaf 1 april 2013 is het verplicht om hondenpups binnen 7 weken na de geboorte te laten chippen. Maak daarom snel een afspraak met ons! Om een afspraak te maken kunt u ons tijdens kantooruren bereiken op telefoonnummer 0624547030.
Verhuizen
Gaat u binnenkort verhuizen? Vergeet dan niet uw nieuwe adres door te geven bij de chipregistratie/databank.

Kosten

De kosten zijn € 24,50 per huisdier. Elk extra huisdier kost € 15,--.

Bent u Donateur (vanaf € 30,-- per jaar) of heeft u een Dierenzorgpas Donatie dan ontvangt u een extra 20% korting per huisdier (ook elk exra huisdier). Deze korting is ook van toepassing op ons chiptarief op een evenement (zie onder). Het chippen vindt in de regel plaats op locatie in Almelo plaats. De prijs van het chippen is inclusief gratis Europese registratie.

Ook kunnen wij bij u thuis komen om uw huisdier(en) te chippen tegen een vergoeding van de ritprijs zoals vermeld op onze tarief- informatie van de Dierentaxi. (Gemeente Almelo € 15,--; Gemeenten Wierden en Twenterand v.a. € 15,--, de ritprijs is afhankelijk van uw woonplaats in deze gemeenten).

LET OP !!!

Wij zijn ook regelmatig op evenementen aanwezig ( zie onder activiteiten elders op onze website). Hier kunt u ook uw huisdier laten chippen. Op een evenement kost het chippen € 17,50 per huisdier (incl. gratis europese registratie) Ook hebben wij elk jaar een zomeractie (zie chipactie op deze site)

 

Bel voor een afspraak: 0624547030

(tussen 10:00u en 20:00u)

of Email:

info@dierenambulance-twentewest.nl